torsdag 11 mars 2010

V 10

Organiserat kaos & Opera-besök
Ännu en vecka av intensiv kreativitet har förflutit. Nu slutar varje lektion med en demonstration av dagens repetitioner. Det är kul att se allt sättas ihop!

Gymnasieeleverna övade samma scen som förra veckan, dansarna började på en koreografi till ”Coola” och bandet fortsatte att öva på låtarna. Efter lektionen gick alla i samlad trupp till Malmö Opera där vi skulle få en rundtur. En man vid namn Lasse visade runt hela stället, alltså inklusive backstage, och jag tror att alla var ganska imponerade.

”Oh, shit!” var reaktionen när eleverna fick se den stora scenen.

Idag (torsdag) var det högstadielektion och kidsen övade ”kaos-scenen”, en scen som ska visa kaoset som blir på skolan. Men för att det ska funka måste det vara organiserat så alla har vars en uppgift. Några kastar papper, andra slåss med stolar, några springer omkring och så vidare. Sist spelade bandet upp ”Yes we can” – som vid det här laget känns riktigt stabil - och Valdet körde två rap-låtar. Kicki var sjuk idag så det blev ingen dansövning. De eleverna fick istället vara med August och teatergruppen. Högstadiekidsen kommer att besöka Operan om två veckor.

Inga kommentarer: