fredag 19 mars 2010

V 11

Inspiration!

Det har varit en spännande vecka med inspirationsdag och allt!
Lektionerna har löpt på som vanligt med repetitioner och smått stressade projektledare som försöker få ihop alla bitarna. Alla jobbar stenhårt.
I onsdags, den 17 mars, var det ännu en inspirationsdag för Unga Kulturambassadörer med två tunga namn på agendan; Hans Lepp, kulturråd vid Svenska Institutet - SI, och Henrik Landerholm, generaldirektör för Folke Bernadotteakademien.

Först ut var Hans Lepp som pratade i nästan två timmar om Sveriges roll och hur man ser på Sverige ute i världen. SI är en statlig myndighet vars slogan och uppgift är att "sätta Sverige på kartan". Citat från hemsidan:








"Genom strategisk kommunikation och utbyte inom kultur, utbildning, vetenskap och näringsliv främjar vi samarbete och långsiktiga relationer med andra länder."












Sen var det dags för Henrik Landerholm att berätta om Folke Bernadotteakademien - också en statlig myndighet, under Utrikesdepartementet - och vad dess syfte är.
Akademiens huvudsakliga uppgifter är:


- Nationell och internationell samverkan och samordning
- Gemensam multifunktionell utbildning och övning
- Forskning, studier och utvärdering
- Metod- och doktrinutveckling
- Rekrytering av svensk civil personal till internationella operationer
- Fredsmiljonen


Båda föredragen var mycket intressanta. Vi tackar för att ni ville komma!


Samtidigt har under större delen av den här veckan ett gäng elever från Malmö Högskola hängt här (16 st för att vara exakt). De läser Interaktionsdesign och syftet med att de var här var att komma ut i en skarp miljö och ta hänsyn till lokala faktorer, istälelt för att bara redovisa sina idéer i klassrummet. Ett samarbete som båda parter har nytta av. Idag, fredag, redovisade de sina idéer om hur Spiritus Mundi kan bli bättre på att använda sociala medier.
Vi tackar Micke Svedemar och hans studenter för ett gott samarbete och ser fram emot ett fortsatt samarbete. Tack, tack!


Länkar:
http://www.folkebernadotteacademy.se/
http://www.si.se/

Inga kommentarer: