onsdag 5 maj 2010

3 MAJ - ÄNTLIGEN HÄR!

PREMIÄR
Det har varit stressiga och intensiva veckor så bloggen har inte riktigt hunnits med nu på slutuet. Eleverna har gjort enorma framsteg bara under de tre sista veckorna, vi har sett de fyra huvudkaraktärerna komma fram på riktigt och med mindre och mindre tvekan föra historien framåt. Alla har blivit säkrare i sina roller, vare sig man är med i bandet, dansgruppen, kören eller skådespelar.
Och nu kan vi stolt presentera Wag the City-finalen, S:t Barbros Korridor, som skakade Malmö Opera den 3 maj! Unga Kulturambassadörer intog stora scenen och framförde den första och enda visningen av musikalen som de har jobbat med under ett helt år - S:t Barbros Korridor gjorde succé!! Eller rättare sagt, de unga kulturambassadörerna gjorde succé!

Dagen började kl. 9 för Spiritus Mundis personal när instrument, ljudutrustning, rekvisita och kostym skulle komma på plats, ungdomarna kom kl. 12 för soundcheck. Hela dagen gick sedan till att repa, repa, repa. Kvart i sju släpptes publiken in och 19.00 satte det igång.
DJ Mika och DJ Erik höjde den redan förväntansfulla stämningen med cool musik medan alla satte sig till rätta i salongen. Först in på scen var regissör August som pratade en stund om arbetet med musikalen och vad syftet med UK är, innan han lät "ridån gå upp".


Låt föreställningen börja...


Akt I:






Akt II:



Efter det storartade slutnumret "Om ni frågar vad vi lärt oss" klev Henrik upp på scenen för att hålla ett kort tal och starta diplomutdelningen. Varje kulturambassadör fick ett diplom som symboliserar en examen från Unga Kulturambassadörer projektet. Den särskilt inbjudna diplom-utdelar gästen var Din Gata-profilen Ehsan Noorozi:


Inga kommentarer: