onsdag 25 november 2009

Nabila Abdul Fattah - projektledare för Wag the City


Vi har intervjuat Nabila, en glad göteborgare med ett skratt som smittar av sig på alla. Hon jobbar på Spiritus Mundi och är projektledare för Wag the City, ett projekt där ungdomar just nu håller på med en musikal som har sin final i Maj 2010.

Beskriv dig själv med tre ord...

Det beror på vilken dag det är, men rätt allmänt är jag humörsvängning, tålmodig och snygg.
 
Om vi minns rätt så kommer du från Göteborg, så hur hamnade du i Malmö och varför?

Från början var det bara tänkt att jag skulle stanna här ett kort tag. Jag skriver på en bok som handlar om dom kriminella gängen i Göteborg, så det var bra att komma bort därifrån ett tag.
Boken kommer ut till våren och heter ”Dom kriminella”.
 
Ska du stanna kvar i Malmö?
Nej, fast från början så skulle jag det. Jag förlovade mig och då bestämde vi tillsammans att vi skulle stanna kvar. Det är ändrat nu och om tre veckor flyttar vi till Stockholm, men jag kommer såklart och hälsar på. Malmö är en fin stad, speciellt på sommaren.
 
Förutom det du arbetar med, finns det något annat du brinner för som ingen vet?
Jag är faktiskt en kvinnlig Martin Timell. Jag gillar att fixa och dona. Har jag tid så bygger och målar jag gärna, att tapetsera är också kul. Jag älskar att sticka och brodera trots att det kan låta lite tantigt, ha ha.
 
Sist men inte minst, vad tycker du om oss?
Det är kul och jag tycker om att ha er här. Vi har mycket plats som bara används av oss och stora lokaler som borde utnyttjas bättre. Jag är utbildad till att jobba med ungdomar och vill göra det också.
 
Text: Rebecka Rafael & Sophie Holmqvist
Bild: Erik Lill

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

1 kommentar:

Nabila sa...

Den där Nabila verkar vara en riktig heting ;)